“Schrijven is voor mij een aangename vorm van ontspanning.

Het begint met je ogen dicht, daarna neemt de verbeelding het over. De scène speelt zich af in je hoofd en aan jou de taak er een verhaal van te maken.

Schrijven is hard werken, alleen met talent lukt het niet, het vergt strakke discipline en ijzeren volharding.”

 

Boeken

 
De Vliegenvanger I

De Vliegenvanger I

De roman ‘De Vliegenvanger’ maakt onderdeel uit van een trilogie waaraan vele jaren intensief is gewerkt.

Rik Felderhof ontving van een gast die hij in het programma De Stoel had geïnterviewd een bijzondere erfenis; een dagboek met daarin de geschiedenis van een onverbeterlijke romanticus, verzetsheld en minnaar van velen.
Dat was het begin van De Vliegenvanger trilogie.

Te bestellen via Bol.com.

De Vliegenvanger II

De Vliegenvanger II

Het tweede boek in De Vliegenvanger trilogie speelt zich af in Italië en is wederom meeslepend.

Tonio Conti is een vermaard gynaecoloog. Eindelijk een man die vrouwen lijkt te begrijpen, aldus het internationale tijdschrift Vogue. De arts leidt echter een gevaarlijk dubbelleven dat hem voortdurend in het nauw drijft.

Te bestellen via Bol.com.

 

De Vliegenvanger III

De Vliegenvanger III

Het derde boek van De Vliegenvanger trilogie is verrassend en leest weer net zo heerlijk weg als de voorgaande twee delen.

Olivia Ravelli besluit schrijfster, piloot én gelukkig te worden. Haar roman is een bestseller. Als piloot voert ze gevaarlijke missies uit. Maar de liefde laat zich niet dicteren.

Te bestellen via Bol.com.

 

 
Een zomer in Italie

Een zomer in Italië

2018 - Een zomer in Italië - Het dolce vita van Rik Felderhof is een reisjournaal met de grandeur van een roman.

Rik Felderhof schreef onder het pseudoniem Ravelli  ‘De Vliegenvanger' trilogie. Dit reisjournaal leidt u aan de hand van boekfragmenten langs een aantal bijzondere Italiaanse locaties uit de drie romans.

Het reisjournaal is te koop in de boekhandel en te bestellen via o.a. www.anwb.nl.

Reisgids voor levensgenieters

Reisgids voor levensgenieters

2017 - De ANWB Reisgids voor levensgenieters is een complete reisgids voor liefhebbers van het goede leven met een passie voor Frankrijk. In dit persoonlijke reisverslag van meer dan 300 pagina's nemen vrienden Rik Felderhof en Hans Melissen je mee op een trip down memory lane van Maastricht tot St-Tropez.

Te bestellen via www.anwb.nl.

 

Simon, de buurjongen van Jezus

Simon de buurjongen van Jezus

2013 - Auteurs Cees Baan en Rik Felderhof schrijven een nieuwe kinderbijbel in hedendaagse taal. De hartverwarmende illustraties van Willeke Brouwer brengen het verhaal tot leven.

Te bestellen via Bol.com.

 


 

 
En het werd zomer

En het werd zomer

2010 - Rik Felderhof neemt je mee naar zijn kinderjaren waarin hij met flapoortjes en een lui oog van alles op zijn bordje kreeg. Je maakt kennis met zijn flamboyante doch zuinige vader. Ontroerend zijn de persoonlijke verhalen over zijn moeder. 

Te bestellen via Bol.com.

Verleg je grenzen

Verleg je grenzen

2008 - Met trots presenteren Sonja Bakker en Rik Felderhof het product van hun unieke co-auteurschap, hetgeen heeft geleid tot een prachtige culinaire safari door Tanzania in boekvorm. Sonja en Rik nemen u mee naar de mooiste plekken, op zoek naar de heerlijkste recepten. Dit boek bevat fantastische reisverhalen met vele prachtige foto's en biedt naast 9 weekmenu's om af te vallen, ook 27 smaakvolle Afrikaanse recepten. 

Te bestellen via www.sonjabakker.nl.

Koken in Villa Felderhof

Koken in Villa Felderhof

1999 - Koken in Villa Felderhof is een kookboek dat de lezer meevoert naar de meest sfeervolle plek in Zuid-Frankrijk: Villa Felderhof. Een boek met smakelijke recepten, aangevuld met anekdotes uit 10 jaar Villa Felderhof. Dankzij de vele foto's van de bijzondere gasten tijdens hun verblijf krijgt de lezer het gevoel deelgenoot te zijn van deze unieke televisie-ervaring. Het boek is een ode aan lekker eten, verse producten, pure smaken, goede wijn en vooral: gastvrijheid. Rik Felderhof geeft bovendien inside-tips over favoriete restaurants en terrassen.

Te bestellen via Bol.com.

 
De Stoel.jpg

De Stoel

1993 - Portretten van bijzondere gasten die nooit een recht pad hebben gevolgd, maar altijd hebben gekozen voor een eigenzinnige, kronkelige weg.
Sterke karakters in een verknipte samenleving.
Een programma waarin onze burgerlijkheid
genadeloos werd afgeserveerd.
Het televiesieprogramma liep van 1990 tot 2004.

Te bestellen via het contact formulier.

De Barones.jpg

De Barones

1978 - Zevenentwintig gebundelde interviews, die Rik Felderhof maakte voor de NCRV-radio ('Rozengeur en prikkeldraad'). Het zijn stuk voor stuk kleurrijke portretten van boeiende personen met een opvallende levensstijl. 

Te bestellen via Bol.com.

Rozegeur en Prikkeldraad

Rozegeur en Prikkeldraad

1976 - Twee vrouwen met een totaal verschillende achtergrond - Anne is werkster en komt uit de Amsterdamse Jordaan, Marie heeft een tabakswinkeltje en is lid van een kerkkoor - gaan een weekend naar Parijs. Het tweetal zorgt aan het graf van Napoleon voor een frisse kijk op de geschiedenis, geeft de Moulin Rouge de veren die ze verdient en tuimelt met een hotdog choucroute tussen de Franse lakens.  

Te bestellen via Bol.com.

 

Foto's