De Stoel 1990 - 2004

Van 1990 tot 2004 ontmoette Rik Felderhof in 'De Stoel' markante mensen met een opvallende levensstijl. Het gaat om mensen die "anders" zijn en niet tot de grijze massa behoren. Felderhof interviewt deze paradijsvogels in een stoel die hij boven op zijn auto naar de plaats van bestemming brengt. Zij krijgen alle ruimte om hun levensstijl breed uit te meten.

Meer dan 125 programma's waren gevuld met prachtige en bijzondere mensen waaronder Klazien uit Zalk en Prince de Lignac.

Felderhof ontving van een gast in De Stoel, Peter Linders, een bijzondere erfenis; een dagboek met daarin de geschiedenis van een onverbeterlijke romanticus, verzetsheld en minnaar van velen. Dat was het begin van De Vliegenvanger trilogie.

 
 
 
 
 
 

De Stoel overzee 1992

In 'De stoel over zee' gaat Felderhof op bezoek bij bijzondere mensen op de Nederlandse Antillen. Opvallend aan het programma is zijn voorliefde voor exotische locaties. Daardoor is 'De stoel over zee' te zien als een kruising tussen de reguliere 'De Stoel' en zijn latere 'Villa Felderhof'.

 
 
 

Felderhof overzee 2015

In 2015 maakte Felderhof voor de Antilliaans televisie in samenwerking met Nostalgienet de serie 'Felderhof overzee'. Een terugblik op verschillende uitzendingen die hij in de afgelopen 25 jaar heeft gemaakt op de Nederlandse Antillen.